úterý 21. února 2012

II. - zadní obálka

Gunder Hägg, jeden z celosvětově nejznámějších běžců, za svůj život nastavil 13 rekordů světových, 14 švédských, 2 americké a 1 britský. Když roku 1945 přestal závodit, byl držitelem všech světových rekordů v metrech i yardech na vzdálenost 1500 až 5000 metrů.

V oblasti tréninku byl Gunder Hägg vizionář a byl i mistrem taktiky zvítězit. V této knize zveřejňuje detaily o svém tréninku, o celé usilovné práci, která za jeho úspěchy ležela. Někteří experti tvrdili, že se Gunder narodil pro běh, když dokázal z lehkostí překonat tolik světových rekordů. Mýtus "Gunder the Wonder" v této knize slavný běžec uvádí na pravou míru, kdy vysvětluje, že za veškerými sportovními úspěchy byl jen trénink, trénink a trénink.

Přes svoji dominanci na závodních oválech a spoustě překonaných světových rekordů si Gunder sám myslí, že jeho výkony neodpovídají jeho maximu a věří, že by mohl běžet 1500m za 3,40, kdyby roku 1943 zůstal doma ve Švédsku a neodcestoval do Ameriky. Cesta lodí do USA totiž trvala skoro jeden měsíc, což znamenalo velkou ztrátu kondice a síly, tréninku a rychlosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat